Д-р Юлиян Найденов почете паметта на героите

На 9-ти май, по предварително обявена програма, дирекция „Хуманитарни дейности” тържествено отбеляза 67 – годишнината от края на Втората световна война.

За честването на деня на победата, заплатен с цената на много жертви и осъществен с героизма на бойците от фронта, присъстваха кмета на община Силистра, д-р Юлиян Найденов, заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, г-жа Денка Михайлова, областният управител, председателят на Общински съвет – Силистра и общински съветници от различни политически групи, представители на Съюза на запасните офицери и ветераните от войните и гости от град Кълъраш, Областен военен отдел, Регионален клуб „Традиция”, ПП „ГЕРБ”, институции, училища и фирми.

Храбрите битки и възторжените победи бяха възпяти с музикален поздрав на вокална група „Бяло, зелено, червено” с художествен ръководител Румяна Вълчанова, а стихотворения изпълниха Виктория Стелиянова и Алпер Риза от ОУ „Отец Паисий”.

Кметът, д-р Юлиян Найденов направи обръщение към присъстващите за подвига на героите и приноса на ветераните за извоюването на победата. Официални слова произнесоха още г-н Николай Димов, гостите от град Кълъраш и председателят на Областният съюз на ветераните от войните, д-р Дюлгеров.

Присъстващите поднесоха признателността си с поклон, едноминутно мълчание, венци и цветя към всички, жертвали се за свободата.

Фанфарната музика на ОУ „Отец Паисий” изпълни „Ода на радостта” на площад „Свобода” като послание на България към гражданите на Европа по повод навършването на 5 години от пълноправното членство на България в Европейския съюз.

"Силистра Днес"

Related Posts

Телефонни измами в Силистра и Тутракан , за общо над 4000 хиляди лева

Коментарите са изключени за Телефонни измами в Силистра и Тутракан , за общо над 4000 хиляди лева

Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Коментарите са изключени за Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Автомобил удари дете в Калипетрово

Коментарите са изключени за Автомобил удари дете в Калипетрово

Мъж потроши паркиран автомобил

Коментарите са изключени за Мъж потроши паркиран автомобил

„Лудогорец” гостува на „Доростол” !

Коментарите са изключени за „Лудогорец” гостува на „Доростол” !

Множество пожари са били загасени през изминалия уикенд

Коментарите са изключени за Множество пожари са били загасени през изминалия уикенд

leave a comment

Create AccountLog In Your Account