Дарени бяха 30 Библии на екипа на Регионалната библиотека в Силистра

Целият екип на РБ „П. Павлович” получи светото писание, като дарение от Фондация „Приятели на България”. Като център на духовността и просветата в Силистра, библиотеката попада в обсега на проекта „Библии за българските политици, академични среди, учители, лекари и общественици, като целта му е „Утвърждаване на високо хуманитарните добродетели, чрез популяризиране на ценностната система на християнството” споделя проф. Дечко Свиленов, координатор по проекта, като допълва, че библиите се приемат с много голям интерес във всички среди.

Освен Библии Фондацията дарява и Детски Библии, Християнка етика и Нов Завет, които официално се разпространяват в българските държавни училища. Общия тираж на отпечатаните и разпространявани християнки издания е над три милиона.

За празника на Силистра Кръстовден, Регионалната библиотека отправи официална покана за гостуване на проф. Дечко Свиленов, представители на фондация „Приятели на България” и духовници за среща-дискусия относно християнските ценности и традиции. От своя страна от Фондацията обещаха да направят дарение за библиотеката на всички издания, с които разполагат, за да могат да стигнат до най- широк кръг от хора.

"Силистра Днес"

Related Posts

Мъж загина след загуба на контрол над мотопеда си

Коментарите са изключени за Мъж загина след загуба на контрол над мотопеда си

Окръжната прокуратура в Силистра протестира размера на наказанието на учителя по музика от Дулово, блудствал с 6 деца, и настоява за присъда 10 год. лишаване от свобода

Коментарите са изключени за Окръжната прокуратура в Силистра протестира размера на наказанието на учителя по музика от Дулово, блудствал с 6 деца, и настоява за присъда 10 год. лишаване от свобода

ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Коментарите са изключени за ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

leave a comment

Create AccountLog In Your Account