Законопроектът на народния представител Стефан Господинов, за промени в Закона за тютюна бе гласуван на първо четене

Законопроектът на народния представител Стефан Господинов, за промени в Закона за тютюна бе гласуван на първо четене

С гласовете на ГЕРБ, ОДС, Атака и независимите народни предсдтавители, днес /27.01.2011г./  на първо четене парламентът прие направените промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, предложени от силистренския народен представител Стефан Господинов.

Припомняме, че  Господинов подкрепен от още трима свои колеги от ГЕРБ внесе промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия. Целта на промените е либерализация на пазара на суров и непреработен тютюн, като се даде възможност на частни производители и техни сдружения да предлагат своята продукция на нашия и на европейския пазар. На следващо място, това е и възможността тютюнопроизводителите да не бъдат допълнително ощетявани от фирмите-прекупвачи, изкупувайки от тях тютюна на ниски цени.

„Резонно е на принципа на пазарната икономика да отпаднат разрешителни и ограничаващи пазара принципи. По този начин тютюнопроизводителите ще бъдат отчасти независими. Надявам се, че протестите ще намалеят след като има съгласие по двата проблема – със субсидиите и с лицензионните режими”, подчерта Стефан Господинов. Силистренският народен представител предприе тези действия, след множество срещи с тютюнопроизводители в Силистренски регион и конкретно запознаване с техните проблеми. Да бъде реабилитирано тютюнопроизводството и тютюнопроизводителите като цяло у нас, е една от основните цели на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, това от своя страна заявиха   Цветан Филев – председател на Асоциацията и Фикрет Бекир – зам председател на браншовата структура, и двамата дългогодишни производители на тютюн в района на Североизточна България. Двамата господа изразихе неотдавна задоволство от оказаното съдействие от Стефан Господинов, който с тяхно присъствие е приел множество срещи в Земеделското министерство.

Стефан Господинов уточни, че очаква  промените да станат факт, едва след гласуването на второ четене на внесения законопроект, което може би ще бъде във времето до средата на месец февруари.

ГЕРБ-Силистра

"Силистра Днес"

Related Posts
comments
  • Герб вече сами си пишат новините… Как не ви е срам… Законопроект и Стефан Господинов – ОБУВКАТА…

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account