Президентът на ФК „Силистра 2009″ се разграничи от ФК „Доростол”

Президентът на ФК „Силистра 2009″ Стоян Петров, който започна прощъпулника си със загуба срещу ФК „Дунав 2010″ в Русе във „В” Североизточната АФГ, разпространи декларация на личната си страница във Фейсбук.

С нея той се разграничи от ФК „Доростол”, предвид злополучното му управление през последните 2 години, благодарение на което се отказа от участие в Източна „Б” АФГ и на практика вече отсъства от спортния календар на БФС.

Детско-юношеската му школа, подпомогната от община Силистра с 21 хил. лева, премина с трите си отбора към ФК „Силистра 2009″.

„Ние сме ФК „Силистра 2009″, или както всички ни наричат ФеКа-то – нов отбор с нови цели, дори и с различна емблема”, заявява патетично Петров, собственик на модна и рекламна агенция в крайдунавския град.

Той декларира намерение да докаже, че в Силистра футбол може да се прави само с местни млади кадри. С това мотивира привличането на бивши „доростолци”, предпочели да останат в родния си град, вместо да ритат в клубове от други краища на страната. Футболният президент на клуба с кратка история се обръща с молба към феновете си:

„Молим ви, не ни сравнявайте с Общинския футболен клуб „Доростол” – ние сме много далеч от историята на истинския „Доростол”. Не на този, който познавате в последните няколко месеца преди спирането на съществуването му. Ние не искаме да ни сравняват и с ръководството на разпадналия се „Доростол”.

Обидно е за нас да ни оприличават с тези хора под една или друга форма.” Петров коментира и първоначалния интерес на местния бизнес да подпомогне футбола в града, споделяйки в коментарите под декларацията си: „Работата е, че и с малко фирмите не помагат; не може една скромна фирма, която си изкарва хляба на пазара с мекици, да отдели 100-тина лева за реклама на стадиона, а големите фирми да се скатават и да не искат да помагат…”.

В неделя ФК „Силистра 2009″ за пръв път играе пред своя публика, срещайки отбора на ФК „Локомотив 2008″ – Каспичан, загубил стартовия си мач като домакин срещу гостуващия ФК „Две могили”.

"Силистра Днес"

Related Posts

Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

Коментарите са изключени за Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

“Щурата лаборатория” очаква малките химици в Силистра

Коментарите са изключени за “Щурата лаборатория” очаква малките химици в Силистра

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account