Липса на болнични места в Силистра

Липса на болнични места в Силистра

Недостигът на легла е в областите Кърджали, Разград, Силистра, Хасково, Шумен и Ямбол. Същевременно в седем области броят на леглата надвишава максималния праг, като в столицата те са с 3000 повече от необходимото. Други области с повече легла са: Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Смолян, Стара Загора и Пловдив.

На този етап това неравномерно разпределение на болничните легла няма как да бъде регулирано заради сега действащия закон за лечебните заведения, коментира доктор Стефан Константинов. Той заяви, че ще предприеме законодателна инициатива, така че здравната карта и посоченият в нея брой легла по региони да са задължителни като критерий за сключване на договор с Националната здравноосигурителна каса. „Виждайки къде има евентуални неща за подобрение, мисля, че ще е от полза до няколко месеца да внесем законопроект, с който да ги регулираме всичките тези неща”, добави д-р Константинов.

Здравният министър определи първоначалния вариант за финансиране на болниците, предложен от шефа на касата д-р Нели Нешева, като задържане на статуквото и пилеене на пари.

Министърът коментира и докъде е стигнала реформата четири месеца след като зае поста: „Известна промяна има и няма как да няма след като има нов министър – аз вече не съм нов всъщност за средната продължителност на министрите, вече съм един зрял министър”.

"Силистра Днес"

Related Posts

Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

Коментарите са изключени за Над двадесет пожара в цялата област са горели през почивните дни

Обир от частен дом

Коментарите са изключени за Обир от частен дом

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account