Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

На 1 юни – Международния ден на детето, в Силистренска област, както и в цялата страна, пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Превантивната инициатива цели да се създадат условия за безопасност на движението през летните ваканционни дни.

В периода до 30 юни е предвидено да се проведат специализирани полицейски операции в дните, когато са планирани празненства за края на учебната година. Ще има засилено полицейско присъствие, а контролът ще бъде насочен към спазване на въведените ограничения в районите на учебните заведения.

С училищните ръководства ще се обсъдят мерки за безопасност при провеждане на различни празнични инициативи, екскурзии и други мероприятия през летните месеци. Водачите на автобуси ще бъдат инструктирани и проверявани за употреба на алкохол и упойващи вещества, ще се контролира също техническото състояние на превозните средства.

Активният контрол ще продължи през цялата ваканция, като през месеците юли и август акцент на проверките ще бъдат неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч и деца, контрол над използването на детски обезопасителни системи, предпазни колани и каски.

"Силистра Днес"

Related Posts

Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

Коментарите са изключени за Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

“Спаси живот! Намали скоростта!”

Коментарите са изключени за “Спаси живот! Намали скоростта!”

Първоначалната регистрация на МПС – временно с удостоверение от лицензиран пункт за технически прегледи

Коментарите са изключени за Първоначалната регистрация на МПС – временно с удостоверение от лицензиран пункт за технически прегледи

Create Account



Log In Your Account