Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

На 1 юни – Международния ден на детето, в Силистренска област, както и в цялата страна, пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Превантивната инициатива цели да се създадат условия за безопасност на движението през летните ваканционни дни.

В периода до 30 юни е предвидено да се проведат специализирани полицейски операции в дните, когато са планирани празненства за края на учебната година. Ще има засилено полицейско присъствие, а контролът ще бъде насочен към спазване на въведените ограничения в районите на учебните заведения.

С училищните ръководства ще се обсъдят мерки за безопасност при провеждане на различни празнични инициативи, екскурзии и други мероприятия през летните месеци. Водачите на автобуси ще бъдат инструктирани и проверявани за употреба на алкохол и упойващи вещества, ще се контролира също техническото състояние на превозните средства.

Активният контрол ще продължи през цялата ваканция, като през месеците юли и август акцент на проверките ще бъдат неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч и деца, контрол над използването на детски обезопасителни системи, предпазни колани и каски.

"Силистра Днес"

Related Posts

Наркопласьор предаден от клиента си

Коментарите са изключени за Наркопласьор предаден от клиента си

“Спаси живот! Намали скоростта!”

Коментарите са изключени за “Спаси живот! Намали скоростта!”

Create AccountLog In Your Account