Огнен петък са преживели силистренските пожарникари

Човешка небрежност е причината за осемнадесетте пожара, възникнали в Силистренска област на 6 октомври. Горели са основно сухи треви и стърнища. В дванадесет от случаите до щети не се е стигнало след професионалната намеса на огнеборците. Спасени са 3 къщи в село Гарван, 4 – в село Българка, 9 къщи и 200 кошера в село Нова Черна, 50 дка посеви край Старо село и 2 къщи в село Косара. 

Горски пожар възникнал в землището на село Звенимир на 6 октомври около 13.30 часа вследствие на човешка небрежност. Огънят се разпрострял на площ от около 100 дка и освен ниска растителност засегнал и дървета. Огнеборци от Противопожарен участък–Главиница потушили пожара и спасили 200 дка гора.

Поради небрежност изгорели 15 дка акациев пояс в района на село Добруджанка. Пожарът възникнал на 6 октомври около 01.35 часа и бил погасен от служители на Противопожарен участък-Кайнарджа.

Пожар в стърнище се прехвърлил в полезащитен пояс и унищожил около 2 дка ниска растителност. Произшествието е станало но 6 октомври около 12.00 часа в землището на село Майор Ценович. Силистренски огнеборци овладели пожара и спасили намиращи се в близост селски дворове.

Низов пожар в горски масив възникнал и в района на село Бистра. Около 15.00 часа на 6 октомври пожар в стърнище се прехвърлил в гората и се разпрострял на площ от 10 дка, обхващайки треви и храсти. С усилията на силистренските огнеборци и доброволното формирование на село Кайнарджа пожарът бил погасен, а гората спасена.

Десет дка царевица изгорели в землището на село Антимово. Пожарът възникнал на 6 октомври около 10.30 часа вследствие на небрежна работа с огън. Тутракански огнеборци погасили огъня, преди да обхване 300 дка царевична нива и съседна гора.

Небрежност при боравене с открит огън довела до пожар в стопански двор в село Скала на 6 октомври. Дуловски огнеборци се отзовали на сигнал, получен в 13.45 часа, и загасили пожара, преди да обхване къщата на стопанина. Изгорели 100 бали слама.

"Силистра Днес"

Related Posts

Отново бърза намеса на пожарникарите

Коментарите са изключени за Отново бърза намеса на пожарникарите

Къщи се подпалиха , заради възникнали в комините пожари

Коментарите са изключени за Къщи се подпалиха , заради възникнали в комините пожари

Create Account



Log In Your Account