Инвестиция за 200 милиона долара в Силистра

Китайски холдинг има инвеститорски интереси в Силистра.
Господин Джиан Джун Янг- представител на XINYI GLASS HOLDING LIMITED се срещна с кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и зам.-кмета инж. Тихомир Борачев, за да представи бизнес намеренията на холдинга си. Китайският инвеститор се интересува от терен, на който да развива своята производствена дейност. Теренът трябва да е снабден с комуникации и услуги- газификация, електричество, вода и индустриална инфраструктура.
Холдингът има свои клонове в Канада и в Европа. Към Силистра се е насочил заради достъпния речен и железопътен транспорт и локацията на Силистра.
Пред потенциалния инвеститор д-р Юлиян Найденов говори за богатото културно- историческо наследство на нашия град, за добрата инфраструктура към съседните общини от Силистра през Шумен до турската граница и към Русе и Варна, както и за възможностите да се развива бизнес. Компанията на г-н Янг е действаща, има седем индустриални площадки в Китай и е листвана на Хонконгската фондова борса. Планираната инвестиция е в размер на 200 млн.щ.д. и разкриване на над 300 работни места. 
След официалната опознавателна среща д-р Найденов представи терените, на които може да се изгради такъв завод за направа на стъкло, в близост до р. Дунав. Гостът г-н Янг разгледа Дунавския парк и археологическите разкопки.

"Силистра Днес"

Related Posts

Кражба от търговски обект

Коментарите са изключени за Кражба от търговски обект

Задигнаха дамската чанта на момиче

Коментарите са изключени за Задигнаха дамската чанта на момиче

Бойко Борисов преряза лентичката на ново ГКПП

Коментарите са изключени за Бойко Борисов преряза лентичката на ново ГКПП

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account