Българска агенция по безопасност на храните ще дарява храна на социални заведения

Българска агенция по безопасност на храните ще дарява храна на социални заведения

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) дарява общо 16 тона дълбоко замразени пилешки бутчета. Месото, със съдействието на Министерството на труда и социалните грижи, ще бъде разпределено между 263 социални заведения в цялата страна, в това число – домове за деца лишени от родителска грижа, домове за деца с увреждания и домове за стари хора.

460 кг. от общото количество, са предназначени за социални заведения в област Силистра. Директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Силистра Анелия Василева съобщи, че пратката се очаква на 15 април и вече се уведомяват директорите на специализираните институции.

Количеството е предназначено за 7 социални заведения в областта – домовете за стари хора в Силистра, Алфатар и Тутракан, Домовете за деца, лишени от родителски грижи в с. Малък Преславец и „Димчо Дебелянов” –Силистра; Дом за възрастни хора с психични разстройства в с. Правда, общ. Дулово и Дом за възрастни хора с физически увреждания в с. Айдемир, общ. Силистра

Дълбоко замразеното пилешко месо е конфискувано след проверка по сигнал на 17 март 2011 г., от служители на Областна дирекция по безопасност на храните – Пловдив, съвместно със служители на РПУ – Пловдив.

След конфискацията, месото е изследвано в акредитирана лаборатория на БАБХ, където e установено, че е годно за консумация. Поради това ще бъде дарено в 263 социални заведения, в които са настанени близо 17 000 души.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account