Грипната епидемия в Силистра още не е приключила

Грипната епидемия в Силистра още не е приключила

Грипната епидемия не е свършила още. В София, Плевен, Благоевград и Кюстендил вече няма епидемия, за разлика от Добрич, Силистра и Разград, където през следващата седмица са очаква заболеваемостта да намалее.

Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов. “Имаше 400 000 опаковки антигрипни препарати, сега са останали наполовина”, каза министърът.

Днес поради заболяване отсъстват 11.65 на сто от учениците в областта, показва справка от Регионалния инспекторат по облазованието в Силистра. В този процент не са включени учениците от двайсет и петте учебни заведения в Силистренско, в които са преустановени учебните занятия.
В няколко учебни заведения в Силистренско заболяемостта надхвърля 20 на сто, но учебните занятия засега няма да бъдат преустановявани.

"Силистра Днес"

comments
 • кукувица

  05.02.2011 at 12:06

  Ако новината е от днес-5.2.-то кои ученици са на училище и кои са болни?А гова дето го каза министъръте,че от другата седмици ще бъде пик на заболяванията от грип и др. в изброените области…

 • В действителност е така, след тази ваканци я и по време на нея още има още повече заболели! Поне това остановяваме ние учениците из между своите връсници.

 • leave a comment

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Create Account  Log In Your Account