Клуб “Екопатрули”-Силистра, Екоклуб “Пеликан” и гимназия “Атанас Буров” с призови места в Националното състезание „Водата-извор на живот”

Клуб “Екопатрули”-Силистра, Екоклуб “Пеликан” и гимназия “Атанас Буров” с призови места в Националното състезание „Водата-извор на живот”

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Националното състезание „Водата-извор на живот” се проведе за 7-ма поредна година в Бургас. То е с екологична насоченост  и е част от проявите посветени на 22-ри март – Световен ден на водата. Организатори са Община Бургас и Общински детски комплекс.
Състезанието се проведе на 17 и 18 март в Младежкия културен център. Състезанието в 1-ва възрастова група /6-8 клас/ протече в три кръга- решаване на кръстословица за получаване на ключова дума; подреждането на пъзел с изображение на морски обитател и представянето на постер.

Жури от специалисти в областта на екологията и опазването на околната среда присъди 1 място на Клуб „Екопатрули”-Силистра, 2-ро за отбора на ОУ”Ив. Хаджийски”-Троян и две трети места за ОУ”Елин Пелин”-с. Руен и Екоклуб „Пеликан”-Силистра.
Във 2-ра възрастова група /9-12 клас/- мултимедийни презентации, първото място бе за отбора на Професионална гимназия по селско стопанство-Нова Загора, 2-ро за Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров”-Силистра и Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри”-Разград, а третото място остана за ПМГ”Хр. Смирненски” – Перник.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account