Най-после заплати в Синева

Най-после заплати в Синева

100 хиляди лева е привела тази сутрин община Силистра на общинската фирма “Синева”и 25 хиряди лева на фирма “Ер Бауер”, съобщи кметът Иво Андонов.  Средствата ще бъдат използване за изплащане поне на една от общо дължимите четири работни заплати в Синева, както и за зареждане със осолен пясък за почистване на пътната мрежа в града.
Днес местните парламентаристи дадоха положителна санкция и на намерението на общината да изтегли кредит в размер на 500 хиляди лева за покриване на неотложни плащания. Подробностите от кмета Иво Андонов: “На практика този заем е на база едно разпореждаве на Министерство на финансите, че ние нямаме право да взимаме заем за текущи нужди в размер на обезпечението както до сега 25 %, а на 15 %. През декември месец имаше решение на ОбС ние да вземем такъв заем в размер на 1 милиовн лева. Тъй като това вече не е законосъобразно, внасяме това искане, размерът от 1 милион да бъде намален на 500 хиляди лева.”
Заемът ще бъде за текущи нужди. Това са ел. Енергия, вод , горива и други консумативи. Независимо от тежкото финансово състояние в което се намира общината, те се справят до момента.
“Имаме договореност с Е.ОН да плащаме ежедневен минимум от 6 000 лв за намаляване на задълженията ни. Разговаряли сме с доставчиците както на течни така и на твърди горива, с цел да имат предвид, че реалните ни постъпления ще се облекчат след 1 април 2011г. и ние към момента трудно бихме могли да бъдем коректни платци. “- допълни Иво Андонов
Кметът Иво Андонов, увери също, че доставките на течно и твърдо гориво за учебните заведения и кетствата в общината са обезпечени според заявките им, и няма опасност на този етап от “дървени ваканции”, въпреки нискит температури.

По материали на Радио Мелодия

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account