Пътищата в страната са проходими при зимни условия

Пътищата в страната са проходими при зимни условия

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от КАТ. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и заснежени, а по високите и усойни места частично заледени, почистени и обработени. Въведена е временна организация за движението по някои пътни участъци, поради тежката зимна обстановка, съобщи пресцентърът на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Сняг превалява в района на Монтана, Враца, Силистра, Русе, Перник, Плевен, Ловеч, София, Смолян, Кюстендил и Видин. Настилките по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са мокри.

Тежкотоварните моторни превозни средства трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово – Юндола, Батак – Доспат и Велинград – Сърница. Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета и през проходите Троян – Кърнаре и Вратник.

Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличано – Пелатиково. Затворени за движение са проходите Златица – Етрополе, Твърдица – Елена, Върбишкият, ограничение за преминаване на товарни автомобили има за Дюлински проход.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Панагюрище – Стрелча; с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан, Вратник, по пътя Черница – Сунгурларе – Чубра, Димово Костичовци – Дреновец -Брусарци, Костенец – Самоков, София – Самоков.

Пътните настилки в област Русе са заснежени, на места има частични заледявания и е въведено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 20 тона по пътя Русе – Велико Търново от разклона за с. Обретеник до град Бяла, съобщиха от областното пътно управление. Републиканските пътища в областта са проходими при зимни условия.

Дарик

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account