“Ало-ало” измамници са арестувани при спецакция

Трима мъже – на 38 г., на 36 г. и на 23 г., от гр.Ветово, Русенска област, участници в група за извършване на телефонни измами, са задържани при операция на служители на ОДМВР-Силистра във взаимодействие с колегите им от ОДМВР- Русе. Полицейските действия са ръководени и координирани от сектор „Измами” при ГД „Национална полиция”.

Подробности по случая оповестиха днес на пресконференция административният ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра Теодор Желев, директорът на ОДМВР старши комисар Кристиян Петров и началникът на сектор „Криминална полиция” гл.инспектор Божидар Генчев.

Като изключително успешна определи операцията окръжният прокурор Теодор Желев, предвид факта, че телефонните измами са сериозен бич за населението в региона, и подчерта преимущественото участие на силистренските полицаи в нейната реализация.

В резултат на проведените действия вчера тримата мъже били засечени в центъра на Ветово в лек автомобил „Опел”, собственост на бащата на единия. Двамата по-възрастни от тях са осъждани, а 23-годишният – с криминални регистрации по чл. 343 б и 343 в от НК. Установено е, че групата е действала по познатия сценарий „съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“. Задържането е осъществено след реализирана телефонна измама, в която тяхна жертва станала 78-годишна жена от гр. Силистра, хвърлила от терасата на дома си плик с пари.

Теодор Желев подчерта, че въпреки ранния етап на разследване до момента са извършени всички необходими процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, изземване на веществени доказателства – мобилни апарати, SIM-карти (включително и такива ползвани при извършване на престъплението), както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните. Започнато е досъдебно производство в условията на неотложност, наблюдението на което е възложено на Районната прокуратура в Силистра.

По думите на окръжния прокурор благодарение на проведената полицейска операция са били осъществени няколко успешни реализации на територията на цялата страна, което е довело до залавяне и на други лица, съпричастни към извършване на  телефонни измами. Прокурор Желев отбеляза решаващата роля на граждани, оказали съдействие на полицията в процесния случай, и призова за по-висока активност на гражданското общество с оглед противодействието на този вид престъпна дейност.

Успешната реализация е резултат на прецизно координирани оперативни действия на служителите на областната дирекция с колегите им от ОДМВР-Русе и ГДНП и отличното взаимодействие с прокуратурата на всеки етап на разследването, отбеляза в заключение директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров.

"Силистра Днес"

Related Posts

Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Коментарите са изключени за Европейска заповед за арест на две жени от Тутракан

Телефонни измамници с две нови жертви

Коментарите са изключени за Телефонни измамници с две нови жертви

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account