Близо 100 деца се включиха в първоюнския турнир по футбол

Близо 100 деца се включиха в първоюнския турнир по футбол

Осем отбора от шест училища участваха в тридневния турнир по футбол на малки вратички на стадион „Доростол”, посветен на Деня на детето.
През първия ден, определен за отбори от най-малката възрастова група, ІІ – ІІІ кл., се явиха само два отбора заради започналата лятна ваканция. Момчетата от ОУ „Кирил и Методий” надиграха съперниците си от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов”.
Без сериозни изненади премина и вторият футболен ден, в който трябваше да се срещнат отбори от ІV – V клас. Футболистите на ОУ „Кирил и Методий” отново бяха по-резултатни от единствения си противник – отбора на природо-математическата гимназия и заеха първото място.
Третият ден събра четири отбора с опит в ученически игри във възрастовата група VІ-VІІІ кл., това оправда очакванията за интересни мачове. Първенци станаха футболистите от ОУ „Иван Вазов”, втори са ПМГ, трети – ОУ „Отец Паисий” и четвърти – СОУ „Н. Вапцаров”.
Всички участници получиха грамоти, а отборите – топки, осигурени от община Силистра наред с цялостната организация на спортното събитие. Най-добрите играчи ще влязат в селекцията на Ученическата спортна школа за участия в състезания. Но по-важното е, че децата обичат спорта и го предпочитат пред зависимостите, коментират спортните експерти.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account