Грипната ваканция на ЕГ “Пейо Яворов” събуди недоволство в учениците

Грипната ваканция на ЕГ “Пейо Яворов” събуди недоволство в учениците

ЕГ "Пейо Яворов"

Обявената грипна ваканция на ЕГ „Пейо Яворов” – гр. Силистра събуди недоволство в учениците от другите училища. Според тях, щом има грипна ваканция в едно от училищата, то тя трябва да е за всички. Интернет форуми, медии и страници във фейсбук “гръмнаха” от негативни коментари и заплахи по адрес на РИОКОЗ. Масово ученици от Силистра се заканват, че няма да посетят учебните заведения за да увеличат процента на болните ученици, което ще доведе  до грипна ваканция. Десетки групи и страници във фейсбук призовават за “извоювана ваканция” – “Искаме грипна ваканция в Силистра: Хора, хайде да се наемем и да си изпросим ваканцията!!! Няма винаги да ни правят на глупави и ние искаме ВАКАНЦИЯ!!!”. Екипът на “Силистра днес” забеляза, че голяма част от коментарите са на  родители, недоволни от решенията на РИОКОЗ.

“*** написа: Първо да се разболеят хубаво,после да си купят всички лекарства от местните аптеки чак тогава ще има грипна епидемия.Това е случка в България” ;  “*** казва: Спите ли от РИО,или така ви е удобно?ЕГ-болни,а другите-здрави в леда и студа при -10гр. навън и 10гр. в стаите.Това тест за издържливост ли е, или спазвате нормативи?Чак изглеждате странно,нали става въпрос за деца. Или от ЕГ просто ви притиснаха…”

Това не е главна тема само в интернет пространството.  Училищните коридори също са озвучени от протестни викове “Искаме ваканция”, “Дайте ни почивка” и други подобни.

Доста от учениците споделят, че по никакъв начин не биха могли да си изпросят грипна ваканция, но ако това стане, екипът на “Силистра днес” ще ви съобщи.

"Силистра Днес"

comments
 • АГ “Пейо Яворов” е най-нареденото тъпо училище, дето удовлетворят плътските желания на общинарите ни.

 • ЕГ е гимназията с най-високи резултати в цялата област!!! И въпреки всичко се справяме с ниските бюджети,ежедневно ниските температури и множеството обществени негативи благодарение на желанието си…А това че другите училища в града са ежедневно във ваканция(без повод)- това си е тяхна “политика” и резултатите в крайна сметка са кристално ясни!

 • ученичка в ЕГ

  05.02.2011 at 17:39

  Ултраса, мнението ви за околния свят не трябва да е като кофата с помия, която изливате, за да освободите душата си от нея… пък кого заляла, кого опръскала…

 • leave a comment

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Create Account  Log In Your Account