Дарени бяха 30 Библии на екипа на Регионалната библиотека в Силистра

Целият екип на РБ „П. Павлович” получи светото писание, като дарение от Фондация „Приятели на България”. Като център на духовността и просветата в Силистра, библиотеката попада в обсега на проекта „Библии за българските политици, академични среди, учители, лекари и общественици, като целта му е „Утвърждаване на високо хуманитарните добродетели, чрез популяризиране на ценностната система на християнството” споделя проф. Дечко Свиленов, координатор по проекта, като допълва, че библиите се приемат с много голям интерес във всички среди.

Освен Библии Фондацията дарява и Детски Библии, Християнка етика и Нов Завет, които официално се разпространяват в българските държавни училища. Общия тираж на отпечатаните и разпространявани християнки издания е над три милиона.

За празника на Силистра Кръстовден, Регионалната библиотека отправи официална покана за гостуване на проф. Дечко Свиленов, представители на фондация „Приятели на България” и духовници за среща-дискусия относно християнските ценности и традиции. От своя страна от Фондацията обещаха да направят дарение за библиотеката на всички издания, с които разполагат, за да могат да стигнат до най- широк кръг от хора.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account