Д-р Юлиян Найденов забрани къпането в Дунав

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов забрани къпането в река “Дунав”, езера, блата, напоителни канали, язовири и други водни площи на територията на цялата община, които не са наблюдавани от специалисти по водно спасяване и не са пригодени специално за това.

От общинската администрация поясниха още, че за целта градоначалникът е подписал съответната заповед, според която собствениците и наемателите на язовири и други открити водни площи са длъжни незабавно да поставят обозначителни знаци и табели с указания, че къпането е забранено, както и да упражняват контрол за спазване на забраната.

Предстои профилактичен преглед на водните обекти от служители на Регионалната здравна инспекция, добавиха още от общината в Силистра. Наред с това БЧК, съвместно с болницата в гр. Попово, ще обучат всички лекари и медицински сестри, които ще обслужват ученически лагери, почивни станции по Черноморието.

Определените за къпане и плуване места ще бъдат ограничени с шамандури, въжета и други съоръжения, добавиха от силистренското кметство.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account