Инспекторат ще следи спазването на общинските наредби в Силистра

Инспекторат ще контролира спазването на общинските наредби в Силистра. Това е най-новият отдел в общинската администрация, създаването на който днес общинските съветници в града одобриха единодушно.

Началник и шестима контрольори ще следят за опазването на реда, чистотата, общинското имущество, регистрацията на домашни кучета, поддържане на зелените площи и други отговорности на гражданите, обясни заместник-кметът по икономика и финанси Николай Колев. Служителите ще бъдат униформени и ще обслужват определени райони в града. Те ще имат право да правят предписания, да съставят актове и да сигнализират кмета за нарушения. Все още не е ясно на какъв принцип ще бъдат назначени хората, но за дейността на отдела са предвидени 26 000 лева в общинския бюджет. Очакваната възвръщаемост от оперативен контрол до края на годината е 10 хил. лв. По предварителни разчети звеното ще заработи на 1 юли.

Преди две години подобно структурно звено към общината в Силистра бе закрито заради ограничени правомощия и неефективност.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account