Николай Димов и зам.- министъра на физическото възпитание и спорта Иван Ценов обсъдиха възможността да бъде създадена многофункционална спортна зала

Възможността в Силистра да бъде изградена многофункционална спортна зала обсъди днес (01.06.2012 г.) Областният управител Николай Димов със заместник-министъра на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

Неформалната среща в областната администрация, в която участваха и заместник областният управител Алтимир Адамов и главният експерт за област Силистра, към Спортното министерство Теменужка Петрова, бе в рамките на еднодневната визита на зам.-министър Ценов в областния град, по повод откриването на Национална изложба „Олимпиадата в детските очи-Лондон 2012”.

По време на разговорите, Областният управител изтъкна сериозните успехи на силистренските деца и младежи в спорта, в сферите на баскетбола, волейбола, джудото, леката атлетика… „В този смисъл, една многофункционална зала би допринесла съществено както за популяризирането и развитието на спорта в града и областта, така и за привличането на младите хора към него“, аргументира идеята Николай Димов като сподели, че вече има подкрепата на спортните клубове в областта.

С добра обосновка и при наличието на обществена и институционална подкрепа в област Силистра, един такъв проект може да бъде осъществен, посочи от своя страна заместник-министър Иван Ценов. Той увери събеседника си, че Спортното министерство полага сериозни усилия – в новата рамка на следващия програмен период (2014-2020 г.) да бъдат заложени около 500 млн. евро по Програма „Регионално развитие“, за изграждане на сериозна спортна инфраструктура. Досега са предвиждани средства предимно за спортни дейности и за реновиране на съществуващи съоръжения. Зам.-министър Ценов припомни със съжаление факта, че България досега е била една от малкото държави, които не са усвоявали средства от Предприсъединителните фондове на Европейския съюз, където е имало определен финансов ресурс за спортна инфраструктура.

В рамките на своите възможности обаче, Министерството може да подпомогне ремонта на зала „Дръстър“ (известна като „Манежа“) в Силистра, в която сега се провеждат голяма част от състезанията, стана ясно на срещата.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account