Осъдиха силистренец на две години затвор

30-годишният Димитър  Димитров от Силистра, обвинен от Окръжната прокуратура във Варна за държане и разпространение на марихуана и амфетамини, както и за притежаване на незаконно оръжие и боеприпаси, прие да изтърпи наказание 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Към ефективното наказание бе присъединена и глоба в размер на 5000 лева.

Димитров се призна за виновен  по всички обвинения на Окръжната прокуратура във Варна. За всяко от престъпленията му бе наложено различно по срок  наказание, като на основание член 23, ал. 1 от НК той ще изтърпи най-тежкото, а именно 2 години лишаване от свобода  и глоба от 5000 лева.

Престъпната си дейност осъденият Димитров е извършвал в периода от 18 май 2016 до 28 април 2017 г. , когато държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества на двама наркозависими. На 28 април 2017 г. при задържането му в автомобила, в който пътувал, и у него са намерени наркотични вещества и огнестрелно оръжие със заличени номера – пистолет марка „Mauser“. В жилището му са открити боеприпаси и още наркотични вещества.

Веществените доказателства по делото се отнемат в полза на държавата. Наркотичните вещества подлежат на унищожаване. В тежест на 30-годишния осъден наркоразпространител са и направените по делото разноски за близо 1000 лева.

Одобреното от състав на Варненския окръжен съд споразумение влиза в сила веднага.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account