Президентът на ФК „Силистра 2009″ се разграничи от ФК „Доростол”

Президентът на ФК „Силистра 2009″ Стоян Петров, който започна прощъпулника си със загуба срещу ФК „Дунав 2010″ в Русе във „В” Североизточната АФГ, разпространи декларация на личната си страница във Фейсбук.

С нея той се разграничи от ФК „Доростол”, предвид злополучното му управление през последните 2 години, благодарение на което се отказа от участие в Източна „Б” АФГ и на практика вече отсъства от спортния календар на БФС.

Детско-юношеската му школа, подпомогната от община Силистра с 21 хил. лева, премина с трите си отбора към ФК „Силистра 2009″.

„Ние сме ФК „Силистра 2009″, или както всички ни наричат ФеКа-то – нов отбор с нови цели, дори и с различна емблема”, заявява патетично Петров, собственик на модна и рекламна агенция в крайдунавския град.

Той декларира намерение да докаже, че в Силистра футбол може да се прави само с местни млади кадри. С това мотивира привличането на бивши „доростолци”, предпочели да останат в родния си град, вместо да ритат в клубове от други краища на страната. Футболният президент на клуба с кратка история се обръща с молба към феновете си:

„Молим ви, не ни сравнявайте с Общинския футболен клуб „Доростол” – ние сме много далеч от историята на истинския „Доростол”. Не на този, който познавате в последните няколко месеца преди спирането на съществуването му. Ние не искаме да ни сравняват и с ръководството на разпадналия се „Доростол”.

Обидно е за нас да ни оприличават с тези хора под една или друга форма.” Петров коментира и първоначалния интерес на местния бизнес да подпомогне футбола в града, споделяйки в коментарите под декларацията си: „Работата е, че и с малко фирмите не помагат; не може една скромна фирма, която си изкарва хляба на пазара с мекици, да отдели 100-тина лева за реклама на стадиона, а големите фирми да се скатават и да не искат да помагат…”.

В неделя ФК „Силистра 2009″ за пръв път играе пред своя публика, срещайки отбора на ФК „Локомотив 2008″ – Каспичан, загубил стартовия си мач като домакин срещу гостуващия ФК „Две могили”.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account