Силистра се включва в националната кампания по кръводаряване

И област Силистра се включва в националната кампания по кръводаряване, инициирана от Министерството на здравеопазването, за да се преодолее недостигът на кръв и кръвни продукти в лечебните заведения. За акцията в Силистра няма ограничения за кръвните групи.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят всеки ден – от понеделник до петък включително, от 8:00 до 16:00 ч. в Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра, на ул. „Петър Мутафчиев“ №80 – в сградата на Медицинския център – до Регистратурата на болницата.

В акцията ще бъдат обхванати всички представителства на държавната администрация в област Силистра, увери областният управител Николай Димов. Днес мобилен екип от Отделението по трансфузионна хематология е позициониран в Областна администрация-Силистра и  всички работещи в нея, които отговарят на изискванията, ще дарят кръв.

Кръводарителите трябва да са напълно здрави, да не са по-възрастни от 60 години,  теглото им да е над 50 кг. и да представят документ за самоличност. 24 часа преди кръводаряването не бива да се употребява алкохол и да се приемат медикаменти.

За администрации и институции, които имат непрекъснат режим на работа с граждани, е създадена организация и има готовност – мобилен екип да поеме доброволците на място, съобщи директорът на МБАЛ-Силистра д-р Даниела Костадинова.

Дарената кръв ще облекчи значително нормалното функциониране на лечебните заведения в област Силистра.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account