Силистра ще бъде домакин на европейските дни на наследството в България-2017 година

На 27 септември 2017 г. от 18 часа на площад “Свобода”.

Обединени от общоевропейската тема “Европа – общо наследство”, на територията на цялата страна ще се проведат над 280 събития, а над 100 музеи, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месец септември. Европейските дни на наследството са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия, а национален координатор за България е Министерството на културата. Всяка година проявата дава възможност на милиони хора да се запознаят с културното наследство на Стария континент.

Изборът на Община Силистра е израз на висока оценка за стойността на културното и природно наследство на територията на общината, за полаганите грижи от местната власт за неговото опазване, социализиране и популяризиране в България и по света. Наскоро ЮНЕСКО утвърди Биосферен парк “Сребърна” като обект на природното наследство, отговарящ на всички съвременни изисквания за опазване на природното богатство.

След тържествената церемония ще се проведе празничен концерт с участието на деца от Детска градина «Ян Бибиян», Музикална студия «До ре ми» с ръководител Бонка Скорчелиева, Балет Б2 с ръководител Боряна Кьосева, Ансамбъл «Ритъм» с ръководител Росен Атанасов при Народно читалище «Свети Свети Кирил и Методий – 1966» гр. Силистра.

"Силистра Днес"

Related Posts

Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

Коментарите са изключени за Европейски ден без жертви на пътя ще се отбележи утре – 21 септември

Create AccountLog In Your Account