Силистренка и Рейнджър от Афганистан – първи със сватба в “Меджиди Табия”

Служилият в мисията ни в Афганистан Христо Христов и любимата му Наталия Нарлева станаха първите младоженци, провели сватбен ритуал в 150-годишната крепост „Меджиди табия” в Силистра.

Те се врекоха на фона на автентични оръдия от по-миналия век и в „компанията” на войнишки послания по стените на български, румънски, полски, турски и грузински езици. Младоженецът е професионален войник, родом от Добрич, служещ в Казанлък, а нежната му половинка е от с. Айдемир, доскоро най-голямото българско село.

Тя е дъщеря на дългогодишния президент на ФК „Доростол” Иван Нарлев и племенница на някогашния топрефер Георги Нарлев, сега председател на ОблС на БФС в Силистра.
В ролята на свидетели влезли десетки военни от цяла България, приятели на младоженеца.

Според предварителния сценарий местният клуб „Традиция”, чийто ръководител Валентин Петков е стопанин на крепостта, трябвало да гръмне с пушки, за да поздрави младоженците. Нетърпемите горещини осуетили намерението и попречили на ритуала да стане уникален с военното си съдържание.

„Всеки трети от сватбените ритуали в Силистра е извън ритуалната зала в сграда, която е архитектурен символ на Силистра”, обясни за „24 часа” Живка Илиева от Общинското предприятие”Обреди”.

Най-често младоженците се женели в 140-годишния Дунавски парк до камък, свидетелстващ за основаването на Силистра от император Марк Аврелий. После провеждали изтощителни фотосесии на фона на реката, за радост особено на гостите от страната и чужбина.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account