Три дни остават за ползване на 5% отстъпка от дължимия данък от физическите лица !

Само три дни остават, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по декларацията си. Отстъпката се ползва от всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите от миналата година до 31 март тази година по електронен път, но само, ако към този момент няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения. Друго необходимо условие за ползване на отстъпката е в срок до 30 април да се внесе целия размер на дължимия по годишната декларация данък за довнасяне. От НАП съветват всеки клиент, който подава подоходна декларация с ПИК или електронен подпис, предварително да провери онлайн за неплатени стари задължения, за да ползва данъчната отстъпка.

Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Документите могат да се подадат и на място в офиса на НАП.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2016 г. изтича на 2 май 2017 г. (30 април е в неделя, а 1 май е неработен ден). В същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят с обаждане на тел. 0700 18 700, на цената на градски разговор.

"Силистра Днес"

Create AccountLog In Your Account