В Силистра бяха евакуирани днес в учебно занятие по пожарна безопасност

Близо 120 деца от ЦДГ „Добруджа” в Силистра бяха евакуирани днес в учебно занятие по пожарна безопасност. Под ръководството на учителките си те успяха бързо да напуснат сградата, след като в 9.30 часа бе подаден сигнал за пожар, възникнал в кухненското помещение. Така на практика бе проверена готовността на персонала и малчуганите за адекватна реакция в случай на пожар или друго произшествие.

Възпитаниците на детското заведение се обучават по специална програма, в която са включени теми за пожарната безопасност и учебната евакуация е елемент от нея, поясни директорката на ЦДГ „Добруджа” Виолета Александрова.

Занятието бе проведено под ръководството на гл.инспектор Красимир Иванов от РС „Пожарна безопасност и защита на населението”- Силистра. Той изрази задоволство от постигнатата организация и точност при изпълнението на предварително направения инструктаж. По думите му най-важните елементи в него – начините за оповестяване на децата, движението им по пътя на евакуация, мястото на сборния пункт и докладът за произшествието, са изпълнени успешно от екипа на детското заведение.

Демонстрация на гасене на пожар, пожарникарско оборудване и техника последва учебното занятие и предизвика възторжена реакция у многобройната публика.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account