Фестивал на мира се проведе в село Кайнарджа

На 21.07.2018 г. (събота) се проведе първия по рода си Фестивал на мира “В песен, слово, шарка – мирът да грее ярко”, събитието се състоя на Историческата чешма и Туристическия посетителски център в село Кайнарджа. 

Инициативата е на общинската администрация в Кайнарджа , а повода е 244 годишнина от подписването на Кючуккайнарджанския мирен договор (21.07.1774г.) . Договорът е подписан между Османската империя и Руската империя в околностите на днешното село Кайнарджа. 

Официални лица на събитието бяха: заместник кмета на с. Кайнарджа г-жа Токушева, областния управител на Силистра – Ивелин Статев, гости от всички училища в общината и жители на селото.

Самата програма включваше песни и танци изпълнени от ученици , кулинарни изкушения приготвени от читалнищата в региона, рисуване на послания върху асфалта и работилнички за най-малките за изработване на картички и сувенири. Децата се повеселиха, всички гости имаха възможност да опитат от вкусните домашни ястия, а активните участници получиха подаръци и награди.

Организаторите обещаха да положат усилия този фестивал да стане традиция за общината и да привлича все повече посетители и участници.

"Силистра Днес"

Related Posts

Предстои откриване на ГКПП Кайнарджа

Коментарите са изключени за Предстои откриване на ГКПП Кайнарджа

Бойко Борисов преряза лентичката на ново ГКПП

Коментарите са изключени за Бойко Борисов преряза лентичката на ново ГКПП

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account