Шест участника от Силистра в WEBLOZ’11

Шест участника от Силистра в WEBLOZ’11

Снимка: © Радка Минчева, архив
Снимка: © Радка Минчева, архив

118 е общият брой регистрирани проекти за участие в петото издание на състезанието по млади уеб дизайнери и програмисти WEBLOZ. Това е рекорд за конкурса – обясниха организаторите от фондация „Технология за младите” и община Лозница.

Авторите на проекти са 163-ма от 38 населени места. Най-много са от Русе – 23, София – 19, Варна – 14, Бургас – 10, Пловдив –  9, Пазарджик и Шумен по 8, Хасково – 7 и Силистра и Благоевград по 6. Най-много са дванадесетокласниците – 48, за пръв път има и шестима шестокласници и четирима седмокласници.

До втори кръг ще бъдат допуснати по 20 проекта в двете категории – уеб дизайн и интернет програмиране. Те ще бъдат представени от авторите си между 15 и 17 април в спа комплекс „Островче”.

Наградният фонд на състезанието е над 3000 лв.

Дарик е медиен партньор на WEBLOZ’11.

Повече информация и регламента ще намерите на официалния сайт на състезанието http://webloz.net.

"Силистра Днес"

comments
 • Читател

  29.03.2011 at 21:24

  Не знам какви са момче, но забелязвам, че доста голяма част от новините са същите като останалите Силистренски сайтове… Къде е конкуренцията, питам аз !? Да не говорим че едн от друг преразказват статиите без да цитират източника, нарушават авторските права, било то на сайта или Автора на самата статия, който е положил труд за това … От Известно време чета сайта и оставам с впечатлението, че хората, които пишат тук са с голям ентусият, но момчета или момичета с преразкаване на статии няма да стане, просто не… Другите интернет страници не са по-различни, но тук най се забелязва, да оставим това, че всяка втора статия за Доростол става въпрос.. И аз харесвам отбора и съм му фен, все пак и аз съм гражданин на Силистра, ама това новинарски сайт ли е или сайт на Доростола, доколкото знам, те си имат… Това е накратко от мен, ако оставим настрани множеството право писни, граматически и техничиски грешки – добре е! Ако търпите критика, което Ви препоръчвам и се вслушате в съвета ми и промените нещо, може и да просперирате… ако не – то си е за вас ..
  С уважение,
  Иван Иванов

 • Читател

  29.03.2011 at 22:25

  И отново изтрит коментар…

 • "Силистра Днес"

  30.03.2011 at 0:05

  Здравейте, искам да ви уверим че търпим критика, дори сме доволни от това, че виe имате какво да ни кажете. Все пак работим за вас, а един продукт ако не се харесва от купувача, то той става непродаваем. Прави сте, голяма част от новините са подобни на това, което предлага конкуренцията, но когато една новина е факт, то тя няма как да бъде променена. (Главната ни задача е да ви информираме за нещата, такива каквито са !) Друг е въпросът, че в Силистра “журналистиката” не е това което трябва да е (като не слагам всички под общ знаменател, понеже отдавам чест към няколко човека, клонящи към двама :), които наистина са завършили това и знаят какво работят) Сайтът е на 3 месеца и ние тепърва развиваме идеите които имаме и ви гарантираме, че година по-късно нещата ще са на много по-високо ниво. НЕ сме длъжни да даваме обяснения, но понеже времето е такова, че всеки се бие в гърдите и се прави на велик, ще ви информираме, че 3 месеца по рано, след стартирането на проекта, малцината ВИДНИ журналя, скочиха отгоре ни с въпросите кои сме ние и как така се захващаме с нещо което не разбираме. Така е, нямаме стажа на споменатите видни ЖУРНАЛЯ (С по 38 години стаж в тази професия (училище 🙂 🙂 )), но имаме план, работим по него и се развиваме. Признаваме, че нямаме образованието, което е нужно, но в полза ще ви е да знаете, че малцина го имат ! Същите, споменати по горе, започнаха да са зависими от НАС и да използват наша информация без да ни цитират (Разбираемо! Практика е и никой не може да го отрече). Както ни смятаха за несериозни, така 3 месеца по – късно, набрахме толкова популярност и читатели, че в момента се притесняват от нас. Не искаме да създаваме проблеми и конфликти. Работим си тихо, надяваме се, че ви радваме (и знаем, че е така понеже имаме куп верни читатели, следящи сайта всеки ден ) и градим всичко с двете си ръце. Недоволни винаги ще има и смятам, че това трябва да е така. До това, че голяма част от новините са ни на тематика ОФК”Доростол”, ще ви кажа едно – ТОВА СЕ ЧЕТЕ И ТЪРСИ, ние имаме възможността да отразяваме новините за тях и го правим. Благодарим ви за мнението, ще отделим нещата които могат да бъдат градивни и ще ги имаме в предвид.
  М. Илиев (“Силистра Днес”)

 • leave a comment

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Create Account  Log In Your Account