Автобус изгоря напълно до разклона на Ламбриново

Автобус, пътуващ от Силистра за село Иширково, се е запалил в движение близо до разклона за село Ламбриново. Сигналът е получен в 08.05 часа на тел.112. Всички пътници са изведени навреме и невредими.

30-местното возило е изгоряло напълно пред очите на хората. Остатъците от ламарините са извадени извън платното, движението в района се извършва нормално, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Според Мая Хараланова – ръководител на транспорта във фирма „Хари 3″, обслужваща линията Силистра – с. Проф. Иширково, автобусът е бил в изправност и няма предположения за самозапалването. Броени минути след извеждането на пътниците, е изпратен втори автобус от превозвача, за да прибере хората.

Пожар в автобуса е предизвикал най-вероятно двигателят, който се е запалил. Когато е започнал да дими, пътниците веднага са били свалени от превозното средство. Няма пострадали хора, както и няма изгорял багаж. Хората са пътували за работа с автобуса по линията Силистра-село Иширково. Бързите действия на шофьора са предотвратили по-тежки инциденти.

Автобусът е бил закупен преди 8 години от местна автобусна фирма. Превозвачът е една от фирмите, която редовно печели транспортни конкурси в района на Силистра. Автобусът е минал всички технически изисквания. Разследваща група от полицията е на мястото на инцидента, за да установи причините на пожара.


"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account