Благотворителна инициатива на общински ръководител на ГЕРБ-Дулово, осигури медицинска апаратура за местната болница

В навечерието на 12 май- Международен ден на сестринството и Празника на град Дулово – 14 май, медицинските работници в МБАЛ-Дулово получиха апаратура, която ще подпомогне тяхната дейност. Във Вътрешно отделение е инсталиран дефибрилатор с монитор, а в АГО – вакуумаспиратор. За административната дейност е осигурено и мултифункционално устройство (скенер, копир, принтер). Дарението е от Тодор Тодоров, общински ръководител на ПП ГЕРБ –Дулово, който в края на февруари месец, когато отпразнува рожденния си ден, помоли своите гости вместо подаръци да направят дарение за закупуване на изброената по-горе апаратура.

На събитието на 11 май, присъстваха съпругата на Тодор Тодоров – Елица, д-р Юксел Ахмед – кмет на Община Дулово, заместник-кметовете Юксел Исмаил и Йорданка Стойчева и Светла Господинова- директор на Дирекция „Финанси“.

С искрена благодарност и вълнение д-р Стефан Стойчев, управител на МБАЛ Дулово благодари за направеното дарение и увери присъстващите, че въпреки трудностите работещите в МБАЛ Дулово ще продължат да работят за възстановяването на лечебното заведение,  като“… нека това дарение е първата капка, първата крачка към обновяването на медицинската апаратура в болницата и подобряване на здравното обслужване в района“- каза д-р Стойчев.

От своя страна, кметът на общината д-р Ахмед, увери здравните работници, че за общинското ръководство проблемите на болницата са приоритет и благодари на Тодор Тодоров за благотворителния жест, който е с реални измерения и пожела повече хора да последват неговия пример.

"Силистра Днес"

Related Posts

Дете е настанено във варненска болница след падане

Коментарите са изключени за Дете е настанено във варненска болница след падане

Мъж е в тежко състояние в болница след ПТП

Коментарите са изключени за Мъж е в тежко състояние в болница след ПТП

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account