В Силистра започва програма за ограничаване на катастрофите

Изпълнението на програма за ограничаване броя на пътно-транспортните произшествия през летния период започна полицията в Силистра. През цялото лято ще се провеждат планирани полицейски акции за контрол на движението по пътищата и в населените места. Предстои на възлови места да бъдат монтирани и видеокамери за заснемане на нарушителите.

Пътните полицаи ще използват по-често използват т.нар. холандски модел за широкообхватен контрол. Само за няколко часа при подобна съвместна акция на КАТ и Граничната полиция са проверени 230 превозни средства, като всеки четвърти водач е хванат в нарушение.

Ст. инспектор Стоян Илиев – началник на „Пътен контрол” в КАТ Силистра: – Широкообхватният контрол позволява спиране на повече превозни средства, проверява се абсолютно всичко – свидетелства за управление, застраховки Гражданска отговорност, употреба на алкохол и наркотични вещества, техническо състояние.

Всеки ден пътните полицаи засичат минимум по десет коли без винетки или с изтекъл срок на стикерите. Образувани са и 2 дознания за фалшиви винетки. Превишената скорост е най-честото нарушение на пътя, но не достига техника за по-стриктен контрол.

Бисер Иванов: – Ако аз имам камера на ден минимум по 15 човека мога да хвана. Щото минават с над 90 км при положение, че е разрешено 50. Минават като вятър. Просто една камера ще реши проблема.

Пътната полиция в Силистра разполага с 3 мобилни устройства за заснемане на нарушители. До края на годината на изхода на града в посока Русе ще бъдат монтирани и 2 стационарни камери.

"Силистра Днес"

Related Posts

Две ПТП-та се случиха в Европейския ден без жертви на пътя

Коментарите са изключени за Две ПТП-та се случиха в Европейския ден без жертви на пътя

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account