Експерти провериха техническото състоянието всички детски площадки в Силистра

На основание заповед на кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов, и във връзка с Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, експерти на Община Силистра , направиха оглед на състоянието на всички 30 детски площадки на територията на града.
В добро състояние и в съответствие с нормативните изисквания са площадките за игра в междублоково пространство на ул. “Петър Мутафчиев” (срещу РЗИ- Силистра), междублоково пространство- ул. “Христо Ботев” №6, междублоково пространство- ул.”Добрич” №105, междублоково пространство- ул. “Серес” №17- 21 и ул. “Янко Тодоров”.
Всички останали детски площадки ще бъдат ремонтирани. За целта са заложени средства в Бюджета на Община Силистра за 2017г. , за отстраняване на нередностите и повредите по съоръженията.
Ремонтните дейности започнаха в началото на тази седмица. Обект на ремонт в момента са детската площадка зад Райфайзенбанк и спортната площадка в междублоковото пространство до ДАП.
До края на 2018г., съгласно нормативната уредба на Европейския съюз, детските площадки трябва да отговарят на нови, по-високи изисквания за безопасност.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account