За трета поредна година ГЕРБ – Силистра отбеляза Деня на река Дунав

„Река Дунав, не трябва да се възприема като граница, която разделя държави и народи, тя следва да бъде възприета като даденост, която обединява, която създава контакти, работа и поминък за всички.”, това каза в обръщение към всички присъстващи общинския ръководител на ГЕРБ-Силистра д-р Мария Димитрова.  В съботния ден, за трета поредна година силистренската организация на ГЕРБ, организира множество прояви по повод Деня на река Дунав. За най-малките силистренци имаше организиран шах-турнир. За всичките над 15 участника имаше осигурени награди.

По-рано през деня членове и симпатизанти на ГЕРБ, се включиха в почистването на крайбрежната ивица. Така бяха събрани 5 кубика отпадъци. В сравнение с предходни години, те са в пъти по-малко.

Най-атрактивно бе състезанието по риболов. Риболовците започнаха да пробват късмета си рано сутринта в 6 часа. За 4 часа, всеки един от тях показа улова си пред нарочно определено жури. Така на първо място бе класиран Иван Вълев с 900 гр. Улов. Той получи рибарско столче. Втори бе Марин Станев със 710 гр. Улов, за него наградата бе въдица. Трети бе Стоян Димитров с улов от 585 гр. и получена награда – кепче. Поощтрителни нгради имаше за Алекс Юлиянов на 11 години, Емил Добромиров на 12 години и 15 годишният Кристиян Койчев. Специална награда получи и единствената жена участвала в надпреварата Анжела Владимирова.

За всички участници в проявите и гости накрая бе осигурена вкусна рибена чорба.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account