ПП ГЕРБ се включи в тържествата на 9 май

Представители на ГЕРБ – Силистра от областна и общинска администрация, общински съвет – Силистра, както и редови членове и симпатизанти, заедно със своите съграждани от крайдунавския град, отдадоха почит на загиналите по време на Втората световна война, съобщиха от партията. Участници във възпоменателното събитие бяха и ветерани от войната, представители на съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва от Силистра и съседна Румъния, представители на регионален клуб „Традиция“, ученици.
„Има моменти, в който храбростта и саможертвата не се нуждаят от оценка. Има моменти, когато драматичните събитията от Втората световна война се нуждаят не от анализ, а от памет“, каза по време на почетната церемония по повод 67-та годишнина от края на Втората световна война областният управител Николай Димов. Пред паметника на 31-ви Силистренски пехотен полк в областния град, той и заместниците му Тодора Цонева и Алтимир Адамов се поклониха пред саможертвеното дело на участниците във войната. В обръщението си към ветераните от Втората световна война, Николай Димов подчерта: „Достойните да бъдат днес сред вас останаха по бойните полета! Затова, има моменти като този, в които е по-ценно да помълчим. Дори нещо повече – нужно е да помълчим!“.
За загиналите във войната бе отслужена заупокойна молитва. Авторски стихове на ученици от ОУ „Отец Паисий“ и музикални изпълнения на вокална група „Бяло, зелено, червено“ изпълниха с тържественост събитието. Приветствия към участниците в него отправи и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Той, заедно със своя заместник Денка Михайлова, председателят на общински съвет – Силистра д-р Мария Димитрова, представители на Съюза на запасните офицери и ветераните от войните от съседна Румъния и председателят на Областния съюз на ветераните д-р Тодор Дюлгеров, поднесоха венци в знак на признателност. С едноминутно мълчание бе почетена паметта и саможертвата на загиналите по бойните полета на Европа.
Десетки силистренци, младежи, представители на държавната и местна власт, на съюза на ветераните, на политически и обществени организации поднесоха венци и цветя пред паметника – символ на смелостта на 31-ви силистренски пехотен полк, заслужено завоювал името си „Железният“.

"Силистра Днес"

Related Posts

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account