Силистренци отбелязаха международния ден на река Дунав

Днес, на Международния ден на река Дунав, в 09.00 часа на полигона на СНЦ „Дунавски клуб”, стартира гребната регата „Александър Гаджалов” с участието на ученици от 8 до 11 клас.

Оспорвана бе надпреварата във финала между отборите – юноши на „Дунавски клуб” и отбора на ПМГ „Св. Климент Охридски”, които се бореха за първото място. За III-тото място борбата бе между  момчета от отборите на ОСУ „Дръстър” и ПГСУАУ „Атанас Буров”, които имаха единствени представители при девойките.

Крайното класиране е:

I-во място – „Дунавски клуб”

II-то място – ПМГ „Св. Климент Охридски”

III-то място – ОСУ „Дръстър”

IV-то място – ПГСУАУ „Атанас Буров”

Организатори на проявата бяха Община Силистра и СНЦ „Дунавски клуб”. Кметът д-р Юлиян Найденов и зам.- кметът Денка Михайлова, връчиха купите на първенците, взели участие в гребната регата „Александър Гаджалов”. Гост на проявата бе д-р Мария Стойчева – Председател на Общински съвет – Силистра.

След приключване на гребната регатата, по инициатива на Областна администрация – гр. Враца и с подкрепата на Областна администрация – гр. Силистра, бе отбелязан Денят на река Дунав. Точно в 12 часа от брега на реката край гр. Силистра бяха пуснати 9 сини балона – символ на Деветото поред отбелязване на празника на реката в България.

В инициативите на Община Силистра под мотото: „Дунав – река на диалога” са състезанието по стрийтбол в Дунавския парк от 17ч. и концертът на Градския духов оркестър на площад „Свобода” от 18ч.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account