Данъчните провериха 211 хлебопроизводители в Североизточна България, 19 акта в Силистра

Данъчните провериха 211 хлебопроизводители в Североизточна България, 19 акта в Силистра

Масови проверки в сектор хлебопроизводство са извършили инспекторите от дирекция “Контрол” при НАП-Варна на територията на Североизточна България през изминалия месец, съобщават от териториалната дирекция. Съвместно със служители на Националната служба по зърното и фуражите инспекторите по приходите са проверили 211 зърнобази, мелници, цехове за производство на тестени изделия и павилиони за продажба на закуски. Съвместните екипи са контролирали количеството и качеството на продукцията, а така също са следили за спазването на данъчното и осигурителното законодателство.

В Добрич, Шумен и Русе са проверени общо 117 обекта за производство и продажба на брашно и тестени изделия, като при тях не са установени нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.

В пет от проверените 27 обекта в Търговище са констатирани груби нарушения на осигурителното законодателство – недекларирани и невнесени осигурителни задължения за период от осем месеца. Собствениците на два от проверените обекта са укривали целия си оборот, като са извършвали продажба на стока без наличието на фискални устройства в търговските обекти. На всички нарушители са съставени актове за установяване на административно нарушение.
Пет акта са съставени на некоректни производители и търговци в Разград, където данъчните са проверили три мелници и 12 производители на хляб и хлебни изделия. Три от съставените актове са за нарушения на данъчното законодателство – неиздаване на касов бон, а два са за невнесени осигурителни задължения за повече от осем месеца.

В Силистра са извършени общо 38 съвместни проверки, като инспекторите от приходната агенция са съставили 19 акта.
Във Варна инспекторите са проверили 14 обекта: мелници, цехове за производство на тестени изделия и павилиони за продажба на закуски.Съставени са 8 акта за административно нарушение, като 4 от тях са за неиздаване на касов бон и разминавания на касовите наличности и сумите, маркирани на касовите апарати, а другите 4 са за нарушаване на КСО.

„На всички некоректни клиенти на НАП-Варна ще бъдат възложени пълни ревизии за пет години назад, за да се установят действителните обороти и дължимите лихви, а спрямо тези, които не са внесли дължимите осигуровки в законовия срок, НАП Варна пристъпва към принудителното им събиране”, заявява териториалният директор Светлан Петков.

http://www.dariknews.bg

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account