Европейска година на младежта 2022 в ПГМСС с. Средище

Европейска година на младежта 2022 в ПГМСС с. Средище

Европейска година на младежта 2022 в ПГМСС с. Средище

ПГМСС „Никола Вапцаров“ с. Средище се включи в НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 9 МАЙ КАТО ДЕН НА ЕВРОПА И ЕВРОПЕЙСКА ГОДИНА НА МЛАДЕЖТА 2022 г. С ОБЩО НАИМЕНОВАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА В БЪЛГАРИЯ“. Периода от 5 до 17 Май бе предвиден за реализиране на различни дейности в България, тъй като инициатор е Европейския съюз и за всяка държава има различни периоди. Гимназията участва в инициативата с две дейности свързани с темите: Младежта и света; Култура; Интеграция и равенство. На 09.05.2022 г. учениците имаха възможност да влязат в ролята на учители и директори, за да могат да се сблъскат лице в лице с образователния процес и живота на гимназията. Разбира се децата се справиха безупречно с поставените им задачи. За ден гимназията имаше нов директор, двама зам. директори, дежурни учители, медиатори и учители по различни предмети. Втората дейност беше реализирана на 13.05.2022 г. като концерт. Ученици изпълняваха песни на различни европейски езици като английски, испански и гръцки, а също разбира се и на български език. А заедно всички, хорово изпълниха и химна на Европа. На сцената с помощта на балони в различен цвят децата изобразяваха знамена на европейски държави. С веселие, песни и танци учениците със сигурност ще запомнят този ден. Концертът също така беше като подарък за завършващите дванадесетокласници.

"Силистра Днес"

Related Posts

Пожар унищожи 60 бали слама в Средище

Коментарите са изключени за Пожар унищожи 60 бали слама в Средище

ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Коментарите са изключени за ПГМСС “Н.Й.Вапцаров” с. Средище завърши последния етап от поредния си проект по програма “Еразъм +”

Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

Коментарите са изключени за Пети проект на ПГМСС “Н.Й.Вапцаров“ с. Средище, обл. Силистра ще бъде финансиран по програма “Еразъм +“

19-годишен е заловен с нерегистриран мотопед

Коментарите са изключени за 19-годишен е заловен с нерегистриран мотопед

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account