Езикова гимназия “Пейо Яворов” изпраща четвърти випуск с DSD дипломи

Езикова гимназия “Пейо Яворов” изпраща четвърти випуск с DSD дипломи

Четиринайсет абитуриенти от Езиковата гимназия „Пейо Яворов” в Силистра завършват с немска и българска дипломи. Това е четвъртият випуск, преминал три годишно обучение по немските езикови стандарти.

За поредна година училището, със съдействието на община Силистра, организира тържествено връчване на DSD дипломите. Церемонията ще се състои на 5 май от 11.00 часа в зала 13 на Художествената галерия. Документите ще бъдат връчени от г-жа Кристина Хьопфнер – съпругата на посланика на Германия у нас, г-н Михаел Хабенбахер – консултант по немски език към посолството на Германия и г-жа Ингрид Шлумбергер – методически консултант по немски език за Североизточна България и преподавател в Първа езикова гимназия във Варна. Сред официалните гости ще бъдат представители на общинското ръководство, на областната администрация, експерти по образование.

През последните 3 години 40 ученика от ЕГ „Пейо Яворов” са завършили с DSD-диплома. От тях 19 младежи продължават образованието си в Германия, Австрия, Великобритания и Румъния.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account