Защо ромите в Силистра не искат общински жилища за 100 лева?

Защо ромите в Силистра не искат общински жилища за 100 лева?

Вчера ви разказахме как роми в Силистра не искат да си купят апартаменти от общината за 100 лв. Жилищата са общински, но ромите не плащат нито наем, нито сметките си за ток и вода. Затова общината предлага да им прехвърли собствеността само срещу 100 лева, колкото струват таксите, за да се погрижат за апартаментите като за свои.

“Сега вече отговорността им нараства – те са техни и ще се грижат, и ще си правят ремонтите – било текущи, било капиталови”, обяснява кметът на община Силистра Иво Андонов.

Ромите обаче въобще не се чувстват горди собственици.  Не е ентусиазирана и Виолета Георгиева, която живее в пропадащ блок с петте си деца.

“Какво ще ги правим? Разбирам, да ни доставят всичко, да ги оправим поне”, заявява Виолета Георгиева.

Аз не виждам смисъл, защото абсолютно всичко трябва да се ремонтира, смята Калина Александрова.

Най-вероятно нито едно от ромските семейства няма да си купи апартамент за 100 лева, защото и без това ще останат да живеят безплатно в полуразрушените жилища.

“Повечето от семействата са се включили нелегално към ток и вода, но не ги плаща общината. Там живеят самонастанили се през годините лица. В момента общината има собственост, за която не може да се грижи, затова им ги предлагаме”, обясни заместник-кмета на Силистра Пепа Денева.” Много пъти сме ги гонили, но те се настаняват наново”.

"Силистра Днес"

comments
  • Ми разрушете ги!!

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account    Log In Your Account