Използване на информационни и комуникационни технологии в област Силистра през 2019г.

Използване на информационни и комуникационни технологии в област Силистра през 2019г.

Използване на информационни и комуникационни технологии в област Силистра през 2019г.

Резултатите от проведеното през 2019 г. изследване за използването на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата показват, че 76.6% от домакинствата в област Силистра имат достъп до интернет в домовете си.

През текущата година 69.8% от населението на възраст между 16 и 74 навършени години в област Силистра използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Запазва се тенденцията на растеж в регулярното използване на интернет от лицата, като в сравнение с предходната година е отбелязан ръст от 4.9 процентни пункта.

Мъжете в област Силистра са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените – съответно 73.7 и 65.9%.

Има различия при редовно използващите интернет в област Силистра по образоване – 96.9% от лицата с висше образование, 77.9% от лицата със средно образование и 44.2% от лицата с основно или по-ниско образование използват редовно глобалната мрежа и се възползват от възможностите, които тя предоставя.

През 2019 г. делът на лицата използващи глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната администрация в област Силистра е 17.4% и се увеличава спрямо предходната година със 7.0 процентни пункта.

Повече информация и данни от изследванията за използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата могат да бъдат намерени на интернет страницата на НСИ (http://www.nsi.bg/bg/node/2722).

"Силистра Днес"

Related Posts

Област Силистра , бавно и неусетно се заличава

Коментарите са изключени за Област Силистра , бавно и неусетно се заличава

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account