И Силистра се включи в “Часът на Земята”

И Силистра се включи в “Часът на Земята”

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Серия безплатни концерти в София и Перник ще отбележат едновременно “Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF. На 26 март, събота, от 20:30 ч. се очаква над един милиард души в над 130 държави да угасят осветлението си за един час като символичен знак, че е време за сериозни действия срещу промените в климата и за по-устойчив начин на живот. Уличното осветление ще свети през цялото време от съображения за сигурност.

Досега 26 български града потвърдиха участие в “Часът на Земята” на WWF. София, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Видин, Враца, Перник, Добрич, Разград, Силистра, Кърджали, Горна Оряховица, Асеновград, Своге, Белоградчик, Трявна, Балчик, Белене, Две могили, Лом, Севлиево и Сандански ще угасят фасадното осветление на известни сгради, площади или забележителности, за да покажат съпричастност към идеята.

България се включва за трети път официално в “Часът на Земята”. Инициативата в страната се провежда под патронажа на еврокомисарят Кристалина Георгиева. Тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и актьорът Юлиан Вергов, са сред официалните “посланици” на “Часът на Земята”.

Инициативата започна през 2007-а само в един град – Сидни , Австралия. През 2010-а участници в инициативата бяха вече 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4000 града. В тях се включиха 56 столици, осем от 10-те най-големи метрополиса на света и четири от петте най-високи сгради в света.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account