Над 70 % от силистренци ползват интернет в домовете си

Над 70 % от силистренци ползват интернет в домовете си

Над 70 % от силистренци ползват интернет в домовете си

Резултатите от проведеното през 2017 г. изследване за използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) от домакинствата и лицата показват, че 71.7% от домакинствата в област Силистра имат достъп до интернет в домовете си.

През текущата година в област Силистра 55.7% от населението на възраст между 16 и 74 навършени години използват интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Запазва се тенденцията на растеж в регулярното използване на интернет от лицата, като в сравнение с предходната година е отбелязан ръст от 4.0 процентни пункта.

Жените от област Силистра са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с мъжете – съответно 58.1 и 53.4%.

През 2017 г. делът на лицата използващи глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната администрация в област Силистра се увеличава над два пъти в сравнение с предходната година – от 10.3% през 2016 г. на 22.0% през 2017 година.

Повече информация и данни от изследванията за използване на информационно-комуникационни технологии от домакинствата и лицата могат да бъдат намерени на интернет страницата на НСИ (http://www.nsi.bg/bg/node/2722).

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account