Наркопласьор и купувач на дрога бяха заловени след направена сделка

Наркопласьор и купувач на дрога бяха заловени след направена сделка

Наркопласьор и купувач на дрога бяха заловени след направена сделка

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра задържаха 39-годишен силистренец по подозрение в притежаване и разпространение на дрога. Друг мъж – на 32 г., е заловен непосредствено след сделка с наркотични вещества.

Във вечерните часове на 29 декември м.г. в областния град, извършвайки оперативно наблюдение по проверка на информация за разпространение на дрога, криминалистите засекли 32-годишния на излизане от частен адрес. Мъжът – с предишни криминални прояви и в условията на изтърпяване на условна присъда за престъпления, свързани с наркотици, не се подчинил на дадените полицейски разпореждания и направил опит да избяга. След като бил задържан, у него полицаите намерили 2.5 г метамфетамин и 2.2 г кокаин, идентифицирани с полеви наркотест.

Продължавайки работата по случая и в условията на неотложност, криминалистите се насочили към адреса, обитаван от 39-годишния. За да осуети действията им, той направил неуспешен опит да хвърли върху покрива две пластмасови кутийки, съдържащи 15.5 г бяло кристално вещество, идентифицирано като кокаин. Мъжът е познат на служителите на реда с предишни криминални прояви.

Двамата са били задържани за срок до 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство. Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account