Нови ужасяващи кадри на връхлитащото цунами (видео)

Нови ужасяващи кадри на връхлитащото цунами (видео)

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Над 6000 души са загинали или са в неизвестност в Япония след земетресението и последвалото го цунами, съобщи японската полиция, цитирана от РИА Новости. „По данни към 12,30 часа (7,30 часа българско време) са загинали 2475 души, 3611 са в неизвестност”, заяви полицейски представител. Ранените по официални данни са 1889 души.

Стотици хиляди военни, полицаи и спасители са мобилизирани в издирването на оцелели в пострадалите от земетресението и вълните цунами райони на Япония, докато властите с опитват да предотвратят ядрено бедствие и да осигурят грижи за хората без вода и ток.

Докато стана ясно, че над 10 000 вероятно са загиналите, стотици оцелели бяха извадени изпод развалините, а международните спасителни екипи се стекоха в засегнатите североизточни и източни райони, пише вестник “Хералд” .

Броят на военнослужещите помагащи с спасителните действия в пострадалия североизточен крайбрежен район е удвоен до 100 000, а към тях се присъединяват и 250 000 полицаи и друг помощен персонал.

Заради проблемите в реакторите на АЕЦ „Фукушима” японските власти съобщиха за 190 души изложени на радиация, като за 22 от тях е потвърдено, че са били облъчени.

Сеизмолози съобщиха, че силното земетресение, едно от най-силните регистрирани някога, в действителност е бил с магнитуд 9.0, а не как по-рано бе оповестено 8.9, причинявайки цунами с височина над 9 метра.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account