Рапърът Криско в Силистра , по случай Деня на Европа

Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) организира голям концерт на площад „Свобода“ за 9 май – Ден на Европа.

Първата част на събитието ще започне в 18:00 ч. и ще бъде под формата на детски хепънинг. ОИЦ-Силистра ще награди победителите в конкурса за детска рисунка на тема „10 години България в Европейския съюз“. За участие в конкурса бяха поканени 10 годишни деца – връстници на членството, които нарисуваха своите представи за България като част от голямото европейско семейство.

С много песни и танци, учениците от групите по проект „Твоят час“ от всички училища в гр.Силистра се включват в програмата. С техните участия, те ще представят своето училище и ползата от европейските средства, достигнали до тях чрез този проект.

Програмата ще продължи с концерт от 20:00 ч. на популярния изпълнител КРИСКО, а за финал – небето над Силистра ще бъде озарено от празнична заря.

Събитието е част от Национална кампания под надслов „ЗАЕДНО за Европа“ на Мрежата от Областни информационни центрове в България, чиято цел е отбелязване на три значими годишнини:

60 години Европейски социален фонд; 10 години от присъединяването на България към ЕС; 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от Областни информационни центрове в България.

Организаторите отправят покана към всички малки и големи граждани на Европа за включване в събитията по повод Деня на Европа. При лошо време, събитията ще се състоят в залата на Община Силистра.

"Силистра Днес"

Create Account



Log In Your Account