Село Сребърна отново наводнено

Село Сребърна отново наводнено

Силистренското село Сребърна отново е потънало във вода и кал от снощния пороен дъжд с градушка, алармира кметът на селото Георги Иванов. По думите му около 17.30 ч. снощи е паднал валеж от 50 литра на квадратен метър и е продължил половин час. Заради неработещата канализация, селото е осъмнало затлачено. От сутринта трактори с гребла, две фадроми и три камиона се опитват да изчистят улиците. Сред най-пострадалите е главната улица, разказа Иванов.

За бедствената ситуация е уведомен общински съвет за сигурност. Заместник-кметът по финанси Милен Пенчев обеща да обезпечи поне 200 литра нафта за почистващата техника и за измиване на главната улица, след постъпила докладна от кмета на Сребърна. На 14 и 15 май популярното българско село посреща над 1200 изпълнители – участници във фестивала на хумора „Сребърна пее и се смее”.

Но проблемът ще съществува, докато не заработи пречиствателната станция и не бъдат ремонтирани улиците и тротоарите в селото, коментира заместник-кметът по устройство на територията инж. Веселин Андреев. Положението е такова от десетина години, когато започна изграждането на канализацията и пречистващото съоръжение. На 9 май е подписан Акт 11, с което се възстановяват довършителните строително-монтажни работи по обекта. Общината продължава да търси средства за ремонт на унищожените от проточилия се строеж улици и тротоари на село Сребърна.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account