Силистра се включва в Голямото чистене на България

Силистра се включва в Голямото чистене на България

С акция за почистване на Дунавския парк днес общинската администрация дава началото на гражданското участие в пролетното освежаване на Силистра и се присъединява към инициативата „Да изчистим България за един ден”.

Общински служители ще правят оборка и почистване на зелените площи в градината. Група общинари са изявили желание да почистят парковата зона на входа на Силистра откъм Русе. Друга група е избрала да работи в района на паметника „31 полк”. Екоакцията предвижда също да бъдат засадени брези, подарък за силистренските деца от енергийното дружество „Е.ОН”, както и иглолистни и широколистни дървета – дарени от Държавното горско стопанство по повод Седмицата на гората.

Общинското ръководство на Силистра призовава гражданите да се включат активно в почистването на районите около жилищата си. За доброволци, които искат да участват в екоинициативи на обществени места за отдих, ще бъде създадена специална организация.

Традиционното пролетно хигиенизиране на Силистра започна в края на март. По график фирмите „Синева” и „Ербауер” чистят тревните площи в междублоковите пространства, изрязват храстите и измиват улиците.

С различни екоинициативи до 22 април – Деня на планетата Земя – граждански организации, институции и браншови формации също ще вложат усилия в освежаването и озеленяването на Силистра.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account