Тервел Пулев е подписал 5-годишен професионален договор

Тервел Пулев, който си гарантира най-малко бронзов медал от олимпийските игри в Лондон, е подписал 5-годишен професионален договор с Международната боксова асоциация при аматьорите (АИБА).

Той ще се присъедини към нов проект на федерацията, който ще стартира от следващата година и ще дава възможност на аматьорите боксьори да имат професионални мачове.

“Професионалният бокс към АИБА продължава да разширява звездите си за голямото откриване през есента на 2013 г. Тервел Пулев подписа договор и ще е една от тях. Той е двукратен сребърен медалист от европейски първенства. Изключително корав е и притежава гръмотевично ляво кроше”, се казва в официално съобщение на федерацията.

Самият Пулев също остана доволен от петгодишния договор, който според него е предварителен. “Това е предварителен контракт. Преди световното първенство в Баку през 2011 г., когато всички подписахме контракти за Световните боксови серии и това е нещо подобно. От там отборите си избираха кой да селектират”, коментира боксьорът в категория до 91 кг.

“Сумите, които са заложени в договора, са добри. Мисля, че са по-завишени от тези в Световните боксови серии. Уговорката е, че до 3-4 месеца трябва да се подпише окончателен договор. Ако не го направя, той пропада, без да търпя някакви санкции. Гарантират ми минимум два мача на година”, добави той.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account