Трима са задържани за участие в незаконната дейност

Служители на сектор „Борба с организираната престъпност”-Силистра задържаха трима мъже, занимаващи се с изработване и продажба на устройства за манипулиране на банкомати. Операцията е проведена вчера вечерта на територията на областния град и е резултат на предварителна активна оперативно-издирвателна работа.
В хода антимафиотите успели да идентифицират лицата, участници в престъпната група. Наблюдавайки дейността им, около 18 часа вчера в момент на сделка със скимиращи устройства, те пристъпили към действие. Докато опитвали да изтъргуват две самоделни устройства за манипулиране на АТМ-и, били задържани двама от участниците в групата – Т.Р. (27 г.) и И.П. (33 г.).
Третият участник – П.Б. (28 г.), за който се смята, че е ръководел престъпната дейност, е задържан по-късно в дома му в Силистра.
Извършени са претърсвания в жилищата на мъжете, където са намерени инструменти за изработване на скимиращи устройства.
Тримата, които имат предишни подобни прояви,  са задържани за срок от 24 часа. Очаква се днес прокуратурата да продължи срока на задържането им до 72 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account